Povratak na početnu stranicu Channel na www.vimeo.com Galerija fotki na www.Fotki.com tjednik
o nama aktivnosti šarena ekipa zakoni i propisi kontakti

na vrh

26.04.2013 report


 Započeli smo tjedan pripremama za dan planeta Zemlje. Razgovarali smo tome kako možemo zaštiti našu planetu, no i zašto je drveće jako važno. Dan planete smo obilježili na način da samo stari papir koji već duže vrijeme odvajamo u posebnu kutiju , reciklirali. Naša soba postala je prava radionica papira. Miksali smo, trgali  i na poslijetku stavili mokar papir da se suši na sunce.
Jedva čekamo da se osuši kako bi  mogli po njemu crtati i iskoristiti ga za kreativne ideje!
Ovaj tjedan radili smo pokuse u našoj sobi, a sve u sklopu aktivnosti na temu: ‘Vulkan’.
Ova aktivnost osim što je istraživalačkog karaktera, potaknula je djecu na suradnju,  pa su tako zajedno napravila jedan veliki vulkan te u njemu isprobavali kako lava izlazi van.Kako bi vulkan zaista eruptirao, pomogao nam je prašak za pecivo i ocat.
Jutarnje okupljanje nam je ovaj tjedan bilo posebno veselo jer smo se trudili uključiti što više pokretnih igara, pjesmica i aplikacija. U svakoj aktivnosti trudimo se što više koristiti različite materijale koje mnogi smatraju otpadom. Radi se o plastičnim čepovima, krpicama, drvenim štapićima, ostacima drvenih bojica koje smo onda upotrijebili za izradu umjetničkih slika. Tehnika koju smo koristili zove se asamblage (asamblaž), a radove možete vidjeti izložene u našoj garderobi.
Super junaci možemo biti svi u svakodnevnim situacijama kada brinemo o okolišu tako da recikliramo papir, štedimo vodu i trudimo se što više koristiti ekološki prihvatljive materijale.
Kako je tjedan odmicao, sve smo se više posvetili životinjama koje žive na farmi, pa smo tako izrađivali scenografiju za priču ‘On the farm’. Primili smo se posla i u našem parku , pa smo oprali naše kantice, lopatice i ostale igračke koje koristimo u svakodnevnoj igri. Djeca su uživala i vesele se igrama vodom kojih će biti sve više s obzirom da nam stižu sve topliji dani. Još jednom da se podsjetimo kako je jedan naš šestogodišnjak rekao „ Mi nemoramo tražiti blago, jer cijela naša planeta je jedno veliko blago.“

Lijep pozdrav i ugodan vikend!
19.04.2013 report

Dragi roditelji,
Tjedan je bio pravi proljetni. Predškolci su krenuli sa treninzima plivanja na velikom olimpijskom bazenu u Utrinama. Uživali smo u našem parku koji je pun cvijeća, samoniklog i onog posađenog.
Skinuli smo jakne, zasukali rukave, lopate u ruke i primili se posla.
Presadili smo djetelinu iz teglica u zemlju. Sljedeći tjedan je dan planete Zemlja i to ćemo obilježiti raznim aktivnostima kao što su recikliranje papira i izrada prikaza zemlje od prirodnih materijala.
U srijedu smo bili u posjetu knjižnici Medveščak. Ljubazne knjižničarke su nas provele kroz knjižnjicu i upoznale nas sa pravilima ponašanja. Ispričale su nam priču o Panjoglavu koji nije volio prati uši i narasle su mu grane iz ušiju. Djeca su bila oduševljena posjetom i svakako ćemo nastaviti suradnju i ubuduće. Ako već niste, učlanite svoje dijete u knjižnicu jer je dokazano da čitanje  djetetu, samo 15 minuta dnevno utječe povoljno na cijelokupan razvoj.
Ovaj tjedan smo slavili čak tri rođendana! Lijepo smo se dogovorili i svaki dan slavili jedan rođendan. Djeca su uživala u torti kao desertu poslije ručka i plesu prije ručka. Naravno da poslije jela peremo zube i čuvamo ih od karijesa koje izaziva šećer.
Šećer je bio sastavni dio ovotjednih aktivnosti. Otopili smo ga, izlili na površinu i kombinirali sa vodenim bojama te dobili prekrasne prikaze zemljine površine. Sljedeći tjedan posvetit ćemo se planeti Zemlji, crtanja stripa na temu očuvanja prirode, a uskoro ćete moći vidjeti izložene nove izjave djece koje nas uvijek iznova oduševe.
Lijep pozdrav!
12.04.2013

Dragi roditelji !
Ovaj tjedan bio je izrazito topao i sunčan, pa smo uživali igrajući se napokon u našem parku!
Posvetili smo više pažnje biljkama, vodi,  kukcima  te na taj način razvijali svijest o drugim bićima i stanovnicima našeg planeta.Tako smo ovaj tjedan radili mnogo malih pokusa i istraživanja: počevši od toga koji predmeti plivaju, a koji tonu, filtriranja onečišćene vode do istraživanja magnetizma! Ove istraživalačke aktivnosti uvijek su izuzetno zanimljive i interes za njih jako dugo traje.Sve smo to dokumentirali baš kao pravi znanstvenici.
Prilikom filtracije vode, imali smo mnogo posla budući da  je voda koju smo uzeli za uzorak bila veoma onečišćena: smećem, zemljom, uljima i slično.Na taj način podizali smo kod djece svijest o važnosti očuvanja naših voda.
Naš istraživalački kutić od ovog tjedna je obogaćen i jednim pravim mikroskopom! Promatrali smo kapljice kave, čaja, no i nekih umjetnih materijala poput čestica plastike, i slično.
Sredinom tjedna isprobali smo i jednu novu tehniku, crtanja na plastičnoj podlozi temperama. Starije i potrgane kutije od cd-a odlično smo iskoristili pa su tako nastali veseli crteži proljetnih motiva.
U četvrtak smo posjetili dvorac Erdody i uživali na seoskom imanju!
Uživali smo promatrajući stari dvorac, šetajući po crkvi sv.Juraja. Grofica Sanja naučila nas je kako je sv.Juraj postao zaštitnik siromašnih, koje sve tajne skriva dvorac u kojem smo boravili i još mnogo mnogo toga!
Oblači smo se u haljine i odijela viteza, hranili male kozliće, igrali se pokretnih igara na velikoj livadi uz dvorac, upoznali mnogo domaćih životinja i čuli mnogo lovačkih priča.. Svi smo bili jako jako uzbuđeni!
Idući tjedan nas očekuju neke nove zanimljive teme, posjeti i njima se također jako veselimo!
Ugodan vikend !
05.04.2013 REPORT


Dragi roditelji !
Tjedan je trajao za dan kraće nego inače, ali smo sve nadoknadili zanimljivim aktivnostima koje su nas zabavljale tokom tjedna . Bubamara je skoro svima omiljena bubica, a malo nas zna da je ona predator, a to znači da vreba i hrani se svim životinjicama koje su manje od nje. Također brani naše vrtove od štetnih nametnika. U čast bubamari napravili smo likovne radove koji krase našu garderobu i podsjetili se priče  „Nezadovoljna bubamara“, te pjesmice na engleskom jeziku „Ladybug fly away home“.  Brojevi su svuda oko nas i neizbježni su, tako da smo ih mi s radošću prihvatili i uvrstili u gotovo sve aktivnosti. Ovaj tjedan smo brojali točkice na bubamari, pjevali pjesmicu „Ten in the bed“ i mjerili visinu te zapisivali mjere.
 U četvrtak smo uživali u lutkarskoj predstavi „Pauli“ o zečiću koji je bio nestašan  i ponekad bi napravio nešto rekao oprosti i pobjegao. Pouka priče je da nije dovoljno reći oprosti nego je važno potruditi se i ponuditi pomoć i popraviti stvari. Djeca su stala u obranu Paulija, jer smo svi mi ponekad Pauli koji zgriješi.
Ovaj tjedan isprobali smo jednu novu tehniku slikanja bez upotrebe kistova. Otiske boje nanosili smo kartonskim tuljcima, plastičnim čepovima i stvarali predivne proljetne slike koje možete vidjeti u našoj garderobi.
Kao što nam priča o nezadovoljnoj bubamari govori o važnosti prihvaćanja sebe sa svim vrlinama i manama, tako i mi među sobom potičemo uvažavanje različitosti i uviđanje sličnosti  sa ciljem njegovanja vrlina i reguliranja neprihvatljivih ponašanja. Psihologica Stanislava naš je stalni suradnik i pomagač u radu s djecom kako bismo bolje razumjeli dječje potrebe.
Sljedeći tjedan ćemo također biti veseli i aktivni jer čeka nas izlet u četvrtak. Uživati ćemo u razgledavanju dvorca Erdedyja, konja lipicanaca, te isprobavati razne barokne kostime.  Sa željom i nadom da nam sunce što više sja !
Ugodan vikend i lijep pozdrav !
ARHIVA

2014

KolovozLipanjSvibanjTravanjOžujakVeljačaSiječanj

2013

ProsinacStudeniListopadRujanKolovozLipanjSvibanjTravanjOžujakVeljačaSiječanj

2012

ProsinacStudeniListopadRujanKolovozSrpanjLipanjSvibanjTravanjOžujakVeljačaSiječanj

2011

ProsinacStudeniListopadRujanSrpanjLipanjSvibanjTravanjOžujakVeljačaSiječanj

2010

ProsinacStudeniListopadRujanKolovozSrpanjLipanjSvibanj

0